Doorgaan naar inhoud
Vraag hier jouw gratis stalenbox aan
Vraag hier jouw gratis stalenbox aan

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Afhankelijk van het gebruikersdoeleind moet je letten op snijverlies, kleur, poolhoogte en dichtheid. Sportgras stelt bijvoorbeeld weer andere eisen dan dan speelgras. Je kunt voor het maken van de juiste keuze een staalaanvraag doen.

Is kunstgras duurzaam?

Kunstgras Paradijs staat voor duurzaam kunstgras, doordat de onderlaag van ons kunstgras geheel recyclebaar is.

Welke rolbreedtes zijn er?

Onze kunstgras is beschikbaar in 2 meter en 4 meter breed.

Is stabilisatiedoek noodzakelijk?

Nee, dit is niet noodzakelijk, echter raden wij dit wel aan. Stabilisatiedoek zorgt ervoor dat de ondergrond egaal blijft en dat de druk wordt verdeeld. Het leggen van het kunstgras is hierdoor ook eenvoudiger, je trekt hierdoor het zandbed niet overhoop.

Moet ik rekening houden met snijverlies?

Houd altijd rekening met 20 cm snijverlies op de lengte van de rol. Bestel dus per lengte 20 cm extra zodat je hem mooi op maat kan snijden.

Is kunstgras veilig?

Ja kunstgras is veilig, de schadelijke rubberen korrels waarover gesproken wordt in de media, wordt niet toegepast in tuinen of op terrassen. Kunstgras is 100% veilig.

Wat gebeurt er als het regent?

Kunstgras heeft perforatiegaatjes waardoor water eenvoudig kan weglopen, waardoor plassen en modder worden voorkomen.

Kan kunstgras verkleuren?

Nee, kunstgras is kleurvast. Wij geven 8 jaar garantie op ons kunstgras voor als dit wel gebeurt.

Is kunstgras bestand tegen zwembadwater/chloorwater

Ja, ons kunstgras is bestand tegen zwembadwater waarin chloor is vermengd.

Wat kost kunstgras?

De diverse soorten kunstgras variëren en zijn afhankelijk van o.a. kwaliteit, dichtheid en dikte.

Hooikoortsklachten en kunstgras?

In tegenstelling tot echt gras ondervind je bij de toepassing van kunstgras geen hinder van pollen, hierdoor is het uitermate geschikt bij hooikoortsklachten.

Is kunstgras brandbaar?

Kunstgras is niet brandbaar. Het zal dus niet ontvlammen als je er bijvoorbeeld sigarettenas op laat vallen. Er kunnen echter wel schroeiplekken ontstaan wanneer er iets op valt wat brandbaar is.

Kun je kunstgras hergebruiken?

Dat is zeker mogelijk. Een bestaand stuk kunstgras is elders opnieuw te gebruiken.

Wat is de mooiste kunstgras zichtrichting?

Het mooiste is om tegen de pool in te kijken, dan oogt het kunstgras op zijn mooist!

Kan ik een zwembad plaatsen op mijn kunstgras?

Kunstgras kan niet verkleuren of doodgaan in tegenstelling tot echt gras. Een zwembad kan dus geplaatst worden op het kunstgras. Na het verwijderen van de zwembad is het een kwestie van opborstelen.

Kunstgras leggen

Kan ik meerdere stukken kunstgras naast elkaar leggen, zonder een zichtbare naad?

Ja dat is mogelijk! Neem een kijkje op onze kunstgras leggen pagina! Hier wordt je goed ingelicht hoe je het beste je eigen kunstgras kan leggen.

Kan ik kunstgras door jullie laten leggen?

Jazeker! Sinds kort kunnen wij ook jouw kunstgras leggen! Wil jij kunstgras laten leggen door ons? Neem dan contact met ons op!

Welke ondergrond is het beste voor kunstgras?

De ondergrond van kunstgras dient stabiel en egaal te zijn en daarom kies je voor het aanbrengen van een zandbed. Met deze fundering zorg je voor een egale en stabiele ondergrond en zal regenwater snel worden afgevoerd. Het beste gebruik je hiervoor stratenmakerszand. Deze zandsoort is grof en daarmee waterdoorlatend.

Hoe hoog moet het kunstgras liggen ten opzichte van straatwerk?

Dit hangt af van de hoogte van het kunstgras. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een dikte van 40 mm voor het kunstgrasveld, zou je deze een centimeter kunnen laten verzinken ten opzichte van het straatwerk, zo zal er een egaal geheel ontstaan.

Hoe maak ik kunstgras vast?

Bij het plaatsen van kunstgras op een ondergrond van zand en daarop stabilisatiedoek, adviseren wij om om de 50 centimeter een kunstgrashaak te plaatsen. Bestaat de ondergrond uit stenen of beton dan raden wij aan het gras te fixeren met dubbelzijdig tape of kunstgraskit.

Hoe kun je kunstgras op maat snijden?

Kunstgras is eenvoudig op maat te snijden met bijvoorbeeld een kunstgras mes.

Kan ik kunstgras zelf leggen?

Jazeker, dit is zeker zelf goed te doen. Uiteraard willen we de doe het zelver met ons advies en instructie bijstaan. Bekijk daarom hier onze kunstgras leggen pagina.

Hoe lang duurt kunstgras leggen?

Het leggen van kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak, de voorbereiding van de ondergrond en de ervaring van de persoon dat het kunstgras legt. Een tuin van 4 bij 4 zal wellicht inclusief grondwerk een dagdeel in beslag nemen.

Moet ik kunstgras instrooien met zand?

Instrooien met zand is niet persé noodzakelijk. Soms wordt er ingestrooid om de pool rechtop te houden.

Hoeveel kunstgrashaken heb ik nodig?

Dat is mede afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Doorgaans wordt er een haak geplaatst om 50 centimeter. Wanneer je in onze webshop de afmeting van het kunstgras invoert, wordt automaisch berekend hoeveel haken er nodig zijn.

Welke accessoires heb ik nodig bij kunstgras?

Dat is mede afhankelijk van de ondergrond. Op een zandbed adviseren wij om stabilisatiedoek te plaatsen alvorens het kunstgras te leggen. Fixeren kan vervolgens door middel van kunstgrashaken. Mocht de ondergrond uit stenen of beton bestaan kan voor het fixeren gebruik worden gemaakt van kunstgraskit of dubbelzijdig kunstgrastape.

Klantenservice

Kun je kunstgras retourneren?

Omdat kunstgras op maat wordt afgesneden, is retourneren helaas niet mogelijk. Om er zeker van te zijn dat het kunstgras aan je eisen voldoet, bieden wij gratis kunstgras stalen aan! Vraag hier je gratis stalenbox aan.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij berekenen geen verzendkosten boven een bestelling van €250.

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 9:00 - 17:30 uur en vrijdag van 9:00 - 16:00 uur.

Wat is de levertijd van het kunstgras?

Wij hebben alles op voorraad, dus wij kunnen vrij de nieuwe grasmat bezorgen. De gemiddelde levertijd is 3 a 5 werkdagen.

Kunstgras onderhoud

Onderhoud van kunstgras

Af en toe het kunstgras opborstelen is voldoende voor een prachtig gazon.

Groeit er onkruid op het kunstgras?

Mocht je onkruid waarnemen, dan zal dit gegroeid zijn door wat er op het gazon is gewaaid. De wortels van onkruiden kunnen niet door de backing van het kunstgras groeien. Door het stabilisatiedoek ( drukverdeeldoek ) kan het onkruid tevens van onderaf ook niet groeien.

Hoe houd je kunstgras schoon?

Schoonmaken zal niet gauw nodig zijn, maar bij bijvoorbeeld een ongelukje kun je dit eenvoudig reiningen met een sopje. Even opborstelen en je bent weer klaar.

Welke bezem voor kunstgras?

Om bladeren te verwijderen en de pool omhoog te borstelen adviseren wij het gebruik van een kunstgrasbezem.